Det skal du have med på safarituren

Mange drømmer om at komme på safari på den afrikanske savanne og opleve det vilde dyreliv helt tæt på i fantastiske omgivelser. Hvis ikke du allerede har realiseret din drøm, synes vi, at det er på tide, du får det gjort. Vi hjælper dig gerne på vej. I denne artikel hjælper vi dig med gode råd til, hvad du skal have med på dit livs rejse.

Book din safaritur

Men før vi starter med rådgivningen, skal du selvfølgelig have bestilt en tur. Den afrikanske natur og det fantastiske dyreliv er bare ikke det samme som en zoologiske have i Danmark. Rundt omkring på nettet og i diverse byer ligger der rejsebureauer, som gerne vil hjælpe dig med at planlægge din drømmesafarirejse. Der findes utallige af eksperter, og de kan være med til at skræddersy turen præcis, som du ønsker det.

Når du er på savannen

På savannen går det løs. Du skal helt tæt på de vilde dyr, og selvom dyrene er med til at bestemme, hvordan dagen skal udforme sig, er der en række ting, du selv kan tage med for at forbedre din oplevelse.

Kikkert

Kikkerten er et vigtigt redskab, når du er på turen. Hvis et dyr befinder sig langt væk, kan kikkerten være med til at give et bedre syn på dyret og dermed give dig mere valuta for pengene. Dertil fylder en kikkert ikke særligt meget, så det ville være tosset ikke at medbringe den.

En vandflaske

Der er bagende varmt på den afrikanske savanne. Derfor er det vigtigt, at du drikker godt med vand. Vandflasken bliver hurtigt din bedste ven, når du er på farten.

Lommelygte

En del dyr er bedst at betragte om natten, og derfor er natsafari også en oplagt mulighed. Med på den tur skal du huske en lommelygte, så du kan få det bedste ud af dyrenes adfærd om natten.

En lille rygsæk

Det er altid en god idé at have en lille rygsæk med, når du skal på tur. Safari er ingen undtagelse. I den kan du have det vigtigste som vand, håndsprit, en lommelygte og din kikkert.

En kasket eller solhat

En form for hovedbeklædning er et must. Solen er skarp i dagtimerne, og det er vigtigt at beskytte ansigtet. Der er ingen krav her, men forsøg at undgå sort og hvid.

Et kamera

Det vigtigste på hele turen er et godt kamera, så du kan dokumentere din fantastiske oplevelse og vise den til familie og venner. Du kan bruge din iPhone, men at investere i et godt kamera er en god idé. Det behøver ikke være hundedyrt, men du bliver glad for at have et apparat, der kan tage ordentlige billeder.

Din påklædning er ikke ligegyldig

Når du skal på safari, kan dyr ikke lide farver som sort og hvid. Det er farver, der anvendes meget i vores hverdag i Danmark, og derfor er det sikkert heller ikke noget, du vil tænke over. Sandheden er dog, at farver der går i ét med natur – som f.eks. navygrøn – vil give den bedste oplevelse, da det ikke vil påvirke dyrene.

Zip off-bukser og en trøje eller skjorte er fint, og oftest er det ikke nødvendigt at investere i det helt store outfit. Hvis du skal ud om aftenen, vil lange bukser og ærmer være at foretrække, da myggene her kommer frem, hvilket kan resultere i mange stik, hvis du har bare arme eller ben.

Slutteligt kan der være store temperaturforskelle i løbet af dagen, og derfor er det klogt at påklæde sig i lag, så du både kan tage tøj af og på i løbet af din tur.

Drop vandrestøvlerne

Det er ikke nødvendigt med vandrestøvler, når du skal på safari. Hvis du har et par gode kondisko og et par sandaler, er du fint stillet. Alternativt kan du have et par Birkenstock eller klipklappere til mere afslappende tider. Drop derfor at investere i et par dyre støvler, med mindre det står højt på din ønskeseddel. Du vil ikke få den glæde af dem, som de kan give på andre typer rejser.