Ferieoplevelser i Egypten

Egypten kæmper hårdt for at give turisterne en god og sikker oplevelse på ferien, da der jo jævnligt forekommer uro og terror i landet, men faktisk har Egypten masser af turistattraktioner at byde på. Man vil derfor på en ferie til Egypten kunne opleve alt lige fra en luksus badeferie ved kysten men også tage til storbyen Kairo og få en fornemmelse af gamle kulturer. Egypten er et stort land, og her finder man både de kendte pyramider ved Giza plateauet, hvor den ligeså kendte Sphinx også befinder sig. Aswan dæmningen er absolut også et besøg værd, og man kan også tage på en sejlads på verdens største flod Nilen og se de vilde og voldsomme nilkrokodiller.

Feriestedet Hurghada

Byen Hurghada kaldes også for Al Ghardaqah, og den ligger i det østlige Egypten bved kysten til Det Røde Hav og har omkring 60.000 indbyggere. Byen Hurghada er faktisk et af landets mest besøget turistmål, da her kommer mere end 1 mio. turister hvert år. Turisterne får som regel en mindeværdig oplevelse, da Egypten jo er et land meget anderledes end vores hjemlige vestlige lande. Man vil møde en meget anderledes kultur, og heldigvis er indbyggerne generelt venlige og smilende, men ligesom ved andre feriesteder kan smilet nemt dække over smart sælger, der gerne vil sælge noget dyrt til turisterne.

Turismen er én af deres allerstørste indtægtskilder, og man bør ikke være naiv og falde for alle deres tricks og falske souvenirs. Man bør desuden altid prutte om prisen, da de altid beder en meget højere pris, end det de kan acceptere. Hvis man undlader at prutte om prisen kan det endda visse steder opfattes som en fornærmelse. Byen Hurghada er især kendt for sine luksushoteller og lækre badestrande, så derfor vælger mange børnefamilier at holde ferie her.

Seværdigheder i Egypten

Egypten er især kendt for sin glorværdige fortid, og på landets mange museer kan man også se en masse fortidsminder, som man ikke finder tilsvarende noget sted i verden. De vældige pyramider samt vuggende kameler er indbegrebet af en ferie i Egypten, og man kan ligeledes opleve masser af dykkereventyr og strandliv langs kysterne.

På landets museer findes der uvurderlige og fantastiske kulturskatte, så de historisk interesserede kan få sin lyst styret. Man kan møde beduiner i Sinai-halvøen ved Det Røde Hav mellem Suez-bugten mod vest og Akababugten mod øst, og her finder man også bjerge i den smukke natur. Man kan opleve storbystemningen i Cairo, men selv i en hyggelig by som Hurghada kan man opleve den autentiske stemning, hvor egypterne sidder på gadehjørnerne og ryger vandpibe.

Mange vælger også at besøge Sinaibjerget (Mosesbjerget), hvor Moses modtog tavlerne med De Ti Bud. Ved foden af bjerget ligger et af verdens ældste klostre, Sankt Katharina Klostret fra 500-tallet.